Η Ιστορία του μανικιούρ

Η περιποίηση και η φροντίδα των άκρων έχει τις ρίζες της βαθιά πίσω στο χρόνο μέχρι τη στιγμή της «έκρηξης» του γαλλικού μανικιούρ.

Η περιποίηση και η φροντίδα των νυχιών δεν αποτελεί απλώς μια μέθοδο καλλωπισμού, προκειμένου να αποτελέσει ένα εντυπωσιακό στοιχείο στην εξωτερική εμφάνιση. Λειτουργεί ως μια ορατή ένδειξη υγείας. Κάποιος που δεν είναι καλά στην υγεία του, ή έχει μολυνθεί από κάποιο μύκητα είναι πολύ πιθανό να έχει κιτρινισμένα κι εύθραυστα νύχια, ενώ ένας υγιής έχει δυνατά, ανθεκτικά και μακριά νύχια.

Read more

Αποτρίχωση μπικίνι: Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που ντρέπεσαι να κάνεις!

Γιατί κάποιες τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα;Φαντάσου την επιφάνεια του δέρματος με διάσπαρτους θύλακες τριχών επάνω του. «Με το ξύρισμα, κάποιες τρίχες μπαίνουν μέσα στο δέρμα», επισημαίνει η δερματολόγος Alicia Barba. Όταν κάνεις αποτρίχωση με κερί τραβιούνται οι τρίχες από τη ρίζα, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτυχθούν κάποιες εσωτερικά εάν έχει τραβηχτεί ο θύλακας από τη θέση του. «Όταν κάνεις αποτρίχωση με κερί ή με μηχάνημα, οι τρίχες είναι μακρύτερες και είναι αυξημένες οι πιθανότητες να γυρίσουν κάποιες προς τα μέσα απ’ ότι όταν τις ξυρίζεις» σχολιάζει η Barba. Ποιο είναι το θέμα; Το κερί έχει αποτελέσματα που διαρκούν πολύ περισσότερο.

Read more