Φυτικό Peeling

Το φυτικό πήλινγκ είναι θεραπεία βασισμένη αποκλειστικά σε εκχυλίσματα φυτών. Τα βότανα αυτά διεγείρουν την κυτταρική ανανέωση, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και αναζωογονούν άμεσα το δέρμα.

Σε ποιους απευθύνεται;
Κυρίως σε λιπαρά δερματα. Σε ανθρώπους που έχουν ακμή ή σημάδια από ακμή. Το φυτικό πήλινγκ έχει άμεσο αποτέλεσμα στην φωτεινότητα του δέρματος και τη λείανσή του.

Τα βήματα της θεραπείας είναι:

  1. Καθαρίζουμε προσεκτικά το δέρμα.
  2. Εφαρμόζουμε το φυτικό πήλινγκ και το τρίβουμε στις πάσχουσες περιοχές. Ο χρόνος τριβής θα καθορίσει και το αν θα ξεφλουδίσουμε ή όχι.
  3. Εφαρμογή ηρεμιστικής μάσκας.

Μετά τη θεραπεία δε θα πρέπει να βρέξετε το προσωπο σας για 5 ημέρες ούτε να εφαρμόσετε κάποια κρέμα.

Την 3η μέρα το δέρμα σας θα έχει ανανεωθεί και θα λάμπει. Το ξεφλούδισμα θα είναι μόνο την τρίτη ημέρα και θα είναι πολύ μικρό. Από την επόμενη ημέρα μετά το φυτικό πήλινγκ το δέρμα σας θα δείχνει ήδη καλύτερο. Θα χρειαστεί να φοράτε συχνά αντιηλιακή κρέμα χωρίς λιπαρά. Η αισθητικός θα σας προτείνει την κατάλληλη για εσάς.

Την 5η ημέρα θα πρέπει να μας επισκεφθείτε ξανά για μια συνέδρια ανάπλασης η οποία περιλαμβάνει peeling, όρους, μάσκες και κρεμες για να ενυδατωθει το δέρμα και να αρχίσει να αναπλάθεται.

Προτείνεται στο τέλος της θεραπείας να χρησιμοποιούνται αναπλαστικες κρεμες στο σπιτι.

Η επανάληψη της διαδικασίας μπορεί να γίνεται κάθε 15-30 μερες ανάλογα με το δέρμα και με το αποτέλεσμα που θελουμε να έχουμε.

Ο αριθμός των συνεδρίων εξαρτάται πάλι από το βάθος των σημαδιών και των ούλων που θελουμε να αντιμετωπίσουμε. Για δέρματα που απλά θέλουν ένα καθαρισμό και μια λάμψη αρκεί μόνο μια συνέδρια, αλλά για δέρματα μετά από ακμή με σημαδια και ουλές ίσως χρειαστούν 6-8 συνεδρίες. 

Η εφαρμογή του φυτικού πηλινγκ γίνεται μόνο τους χειμερινούς μήνες όταν δεν υπαρχει αρκετή ηλιοφάνεια. Για καλύτερα αποτελέσματα συστήνεται ο συνδυασμός του με fractional CO2 laser.