Οξέα Φρούτων

Τα πίλινγκ με οξέα φρούτων χαρίζουν φρέσκια, απαλή και νεανική επιδερμίδα χωρίς να είναι επώδυνα και χωρίς να απαιτούν πολύ χρόνο.
Τι είναι τα οξέα φρούτων;
Πρόκειται για οργανικές, μη τοξικές ουσίες που ανήκουν στην ομάδα των Α-υδροξυοξέων (ΑΗΑ) και προέρχονται, όπως άλλωστε μαρτυρά το όνομά τους, από τα φρούτα. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το γλυκολικό οξύ, το λακτικό οξύ, το κιτρικό οξύ, το μηλικό οξύ και το τρυγικό οξύ. Συχνότερα στα πίλινγκ χρησιμοποιείται το γλυκολικό οξύ, γιατί έχει τη μικρότερη μοριακή δομή, χάρη στην οποία μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στο δέρμα, να φτάσει δηλαδή στη βασική στιβάδα και να αυξήσει αποτελεσματικά την κυτταρική ανανέωση, χαρίζοντας στην επιδερμίδα λάμψη και φρεσκάδα.

Πώς δρουν: 
Τα οξέα φρούτων αποκολλούν τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και τα απομακρύνουν, διεγείροντας με αυτόν τον τρόπο τη φυσική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης. Καθώς εισχωρούν στη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος του προσώπου, ενεργοποιούν τα συστατικά της δομής του, όπως η ελαστίνη, και αναδιατάσσουν την «αρχιτεκτονική» του κολλαγόνου, στο οποίο οφείλει το δέρμα μας τη ζωντάνια και την ελαστικότητά του. Στόχος των πίλινγκ με οξέα φρούτων είναι η βελτίωση του φωτογηρασμένου δέρματος και των λεπτών ρυτίδων και η νεανικότερη εμφάνιση της επιδερμίδας. Έπειτα από μια σειρά πίλινγκ με οξέα φρούτων το μέγεθος των κυττάρων της κεράτινης στιβάδας επανέρχεται στα φυσιολογικά του όρια και η στιβάδα μπορεί να λειτουργήσει και πάλι σαν ασπίδα, δεσμεύοντας και συγκρατώντας περισσότερη υγρασία, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται απαλή, υγιής και πιο ανθεκτική, ενώ οι γραμμές, οι λεπτές ρυτίδες και οι αμυχές «σβήνουν».

Γιατί πίλινγκ;
 Το δέρμα φυσιολογικά αναπλάθεται κάθε μέρα. Σε καθημερινή βάση τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας και από εκεί μετακινούνται προς τα ανώτερα στρώματα, για να καταλήξουν στην κεράτινη στιβάδα. Καθώς παράγονται συνεχώς καινούργια κύτταρα, τα πιο παλιά αποβάλλονται. Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, η διαδικασία αυτή επιβραδύνεται. Ένα πίλινγκ λοιπόν επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων που θα έκανε από μόνος του ο οργανισμός μας, πιο γρήγορα όταν είμαστε νέοι και πιο αργά όταν αυξανεται η ηλικία. Στην ουσία δηλαδή με το πίλινγκ καταστρέφουμε συγκεκριμένα στρώματα του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβες, επιτρέποντας την αντικατάστασή τους από φυσιολογικό ιστό, που μας δίνει ένα θεαματικά καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
Ένα πίλινγκ μπορεί να είναι επιφανειακό, μεσαίου βάθους ή πιο βαθύ, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και το βάθος που θέλουμε να φτάσουμε. Αυτά που γίνονται με οξέα φρούτων ανήκουν στα πιο ήπια.

Με το πίλινγκ με οξέα φρούτων:

  • Μειώνονται οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου και οι επιφανειακές ουλές από ακμή.
  • Τονώνεται η επιδερμίδα.
  • Βελτιώνεται η τραχιά και σκληρή υφή και το δέρμα γίνεται πιο λείο και πιο απαλό.
  • Απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, που δίνουν στο δέρμα κουρασμένη και θαμπή όψη.
  • Πραγματοποιειται λεύκανση, απομακρύνονται οι πανάδες και η επιδερμίδα αποκτά ομοιόμορφο χρώμα και φυσιολογική φρεσκάδα.
  • Ενεργοποιείται η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, που διατηρούν την επιδερμίδα μας πιο νεανική.
  • Αυξάνεται η κυτταρική ανανέωση.
  • Αντιμετωπίζεται η υπερβολική λιπαρότητα.

✔️Ενδείκνυται: 
Επειδή ακριβώς το πίλινγκ με οξέα φρούτων είναι μια ήπιας μορφής απολέπιση, μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλες τις επιδερμίδες. Αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται τους θερινούς μήνες, όποτε η ηλιοφάνεια είναι πιο έντονη. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το πίλινγκ έχει καλύτερα αποτελέσματα στις λευκές επιδερμίδες, ενώ πρέπει να γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικά και με μεγαλύτερη προφύλαξη σε άτομα με τάση για δυσχρωμίες.

✔️Πώς γίνεται και πόσο κοστίζει; 
Μη φανταστείτε ότι θα πονέσετε ή θα χρειαστεί να χάσετε ώρες ολόκληρες από την ημέρα σας για ένα πίλινγκ με οξέα φρούτων. Είναι μια σύντομη, ασφαλής και ανώδυνη, μη επεμβατική θεραπεία στην οποια θα απλωθεί προσεκτικά το οξύ (τις περισσότερες φορές πρόκειται για γλυκολικό οξύ) σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας του προσώπου, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, και θα το αφήσει να δράσει για καποια λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα, ανάλογα με την κατάσταση της επιδερμίδας, θα χρειαστούν περίπου 4-8 επαναλήψεις. Ένα ελαφρύ πίλινγκ μπορεί να γίνεται ακόμη και μια φορά την εβδομάδα, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η κάθε θεραπεία κοστίζει 35€ ενώ αν αγοράσετε πακέτο των 4 συνεδρίων είναι 120€ ή των 8 στα 220€.