Θεραπεία Οξέα Φρούτα

Πρόκειται για µία δραστική θεραπεία µε πίλινγκ από οξέα φρούτων, που χαρίζουν  φρέσκια, απαλή και νεανική επιδερμίδα χωρίς να είναι επώδυνα και χωρίς να απαιτούν πολύ χρόνο. Μπορεί να εφαρµοστεί σχεδόν σε όλες τις επιδερµίδες και όλους τους τύπους δέρµατος, όμως καλό είναι να να αποφεύγεται η χρήση σε δέρµατα µε ενεργή ακµή. Έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση και συστήνεται για όσους επιθυµούν µία άµεση ανανέωση, ανάπλαση και επαναφορά της λάµψης και της νεανικότητας του προσώπου, αλλά και για λεύκανση συνδιαστικά µε θεραπεία στο σπίτι ή αλλες θεραπείες όπως δερµοαπόξεση ή µεσοθεραπεία.

 

Τα οξέα φρούτων είναι οργανικές, μη τοξικές ουσίες που ανήκουν στην ομάδα των Α-υδροξυοξέων (ΑΗΑ) και προέρχονται, όπως άλλωστε μαρτυρά το όνομά τους, από τα φρούτα. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το γλυκολικό οξύ, το λακτικό οξύ, το κιτρικό οξύ, το μηλικό οξύ και το τρυγικό οξύ. Συχνότερα στα πίλινγκ χρησιμοποιείται το γλυκολικό οξύ, γιατί έχει τη μικρότερη μοριακή δομή, χάρη στην οποία μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στο δέρμα, να φτάσει δηλαδή στη βασική στιβάδα και να αυξήσει αποτελεσματικά την κυτταρική ανανέωση, χαρίζοντας στην επιδερμίδα λάμψη και φρεσκάδα.

Ουσιαστικά κατά τη διαδικασία, τα οξέα αποκολλούν τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και τα απομακρύνουν, διεγείροντας με αυτόν τον τρόπο τη φυσική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης. Καθώς εισχωρούν στη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος του προσώπου, ενεργοποιούν τα συστατικά της δομής του, όπως η ελαστίνη, και αναδιατάσσουν την «αρχιτεκτονική» του κολλαγόνου, στο οποίο οφείλει το δέρμα μας τη ζωντάνια και την ελαστικότητά του. Στόχος των πίλινγκ με οξέα φρούτων είναι η βελτίωση του φωτογηρασμένου δέρματος και των λεπτών ρυτίδων και η νεανικότερη εμφάνιση της επιδερμίδας. Έπειτα από μια σειρά πίλινγκ με οξέα φρούτων το μέγεθος των κυττάρων της κεράτινης στιβάδας επανέρχεται στα φυσιολογικά του όρια και η στιβάδα μπορεί να λειτουργήσει και πάλι σαν ασπίδα, δεσμεύοντας και συγκρατώντας περισσότερη υγρασία, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται απαλή, υγιής και πιο ανθεκτική, ενώ οι γραμμές και οι λεπτές ρυτίδες «σβήνουν».

 

Οφέλη:

  • Eντυπωσιακά αποτελέσµατα στην επιδερµίδα, κατά της γήρανσης
  • Λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπο
  • Ενεργοποίηση κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Ζωντανή και ελαστική επιδερμίδα
  • Λείανση λεπτών γραμμών
  • Τόνωση επιδερμίδας
  • Αντιμετώπιση λιπαρότητας
  • Αύξηση κυτταρικής ανανέωσης