Αδυνάτισμα – Κυτταρίτιδα

ΜΑΣΑΖ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ

Το µασάζ µε βεντούζες είναι µια θεραπεία, που εφαρµόζεται σε σηµεία του σώµατος, που εµφανίζουν τοπικό πάχος, κυτταρίτιδα και χαλάρωση, ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίµατος και την λέµφο. Οι βεντούζες που χρησιµοποιούνται είναι από σιλικόνη. Αφού αλείψουµε την περιοχή µε ειδικό λάδι, πραγµατοποιούµε έντονες πιέσεις µε ανοδική πορεία κάνοντας µασάζ στο σηµείο που υπάρχει το πρόβληµα για 15 λεπτά περίπου, προκαλώντας υπεραιµία στην περιοχή. Τα αποτελέσµατα της θεραπείας είναι:

• Σύσφιξη του σώµατος
• Καταπολέµηση της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και της όψης φλοιού πορτοκαλιού
• Ενεργοποίηση της λέµφου
• Μείωση πρηξίµατος και κατακράτησης υγρών
• Αποτοξίνωση του οργανισµού

Είναι µία οικονοµική και σχετικά ανώδυνη διαδικασία. Για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσµα, εκτιµάται ότι θα χρειαστούν περίπου 10-20 συνεδρίες, ανάλογα µε το µέγεθος του προβλήµατος, µε τα αποτελέσµατα να είναι εµφανή ήδη από τις πρώτες 5 επισκέψεις. Για ένα πιο ολοκληρωµένο αποτέλεσµα, προτείνεται να ακολουθείτε παράλληλα µία ισορροπηµένη διατροφή και να καταναλώνεται µεγάλη ποσότητα νερού. Μπορεί να συνδυαστεί και µε άλλες θεραπείες αδυνατίσµατος, όπως µεσοθεραπεία ή θεραπεία µε ένζυµα.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η µεσοθεραπεία σώµατος είναι µία από τις αποτελεσµατικότερες µεθόδους για την αντιµετώπιση της κυτταρίτιδας, της χαλάρωσης και του τοπικού πάχους. Πρόκειται για µία µη ενέσιµη θεραπεία, που πραγµατοποιείται µε την χρήση µίας συσκευής σε µέγεθος στυλό (derma pen), που αποτελείται από 6 έως 36 µικρές βελόνες, σε οποιοδήποτε σηµείο του σώµατος εµφανίζει χαλάρωση και τοπικό πάχος (γλουτοί, µηροί, κοιλιά, µπράτσα). Με τον τρόπο αυτό γίνεται έγχυση ειδικών ουσιών, βιταµινών και ενζύµων, κάτω από την επιφάνεια του δέρµατος, µε πιο συνηθισµένες την καρνιτίνη, την καφεϊνη και το οργανικό πυρίτιο.

Σαν θεραπεία στοχεύει στην:
• Τοπική λιποδιάλυση
• Μείωση κυτταρίτιδας
• Σύσφιξη του δέρµατος και απόκτηση σφριγηλότητας
• Βελτίωση της υφής του δέρµατος
• Βελτίωση της όψης του φλοιού πορτοκαλιού
• Βελτίωση της µικροκυκλοφορίας
• Ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης
• Μείωση των ραγάδων

Κατά την διεκπεραίωση της θεραπείας ο πόνος είναι ανεκτός και θυµίζει αίσθηση τσιµπήµατος. Μετά την εφαρµογή το δέρµα παρουσιάζει ερυθρότητα και υπάρχει τσούξιµο για τις επόµενες ώρες. Για τον λόγο αυτό συνίσταται η µη χρήση νερού ή κρέµας πάνω στα σηµεία αυτά για τις επόµενες 8 ώρες τουλάχιστον. Τα σηµάδια υποχωρούν το αργότερο σε µία εβδοµάδα. Συνήθως χρειάζεται ένα πακέτο τουλάχιστον 5 συνεδρίων (µε επανάληψη µετά από 1 βδοµάδα µε 10 µέρες) για καλύτερα αποτελέσµατα, αν και η διαφορά είναι ορατή συνήθως από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες. Απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και µπορεί να εφαρµοστεί όλο τον χρόνο, αρκεί να αποφεύγεται η έκθεση της περιοχής στην ηλιακή ακτινοβολία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΕΝΖΥΜΑ

Τα ένζυµα είναι ειδικές πρωτεΐνες που βρίσκονται σε κάθε οργανισµό και δρουν ως καταλύτες στις χηµικές αντιδράσεις που λαµβάνουν χώρα στο µεταβολισµό µας. Οι χηµικές αντιδράσεις αυτές είναι ενεργές σε κάθε κύτταρο του σώµατος µας κάθε δευτερόλεπτο. Εάν τα ένζυµα στον οργανισµό µας δεν είναι αρκετά ο µεταβολισµός µας δυσλειτουργεί και οι καύσεις δεν γίνονται σωστά. Λόγω των βιοχηµικών χαρακτηριστικών τους τα ένζυµα χρησιµοποιούνται πάνω στον ιστό του δέρµατος και στοχεύουν απευθείας στο πρόβληµα που θέλουµε να βελτιώσουµε. Η διαδικασία της θεραπείας περιλαµβάνει έγχυση του κατάλληλου ενζύµατος στην περιοχή του σώµατος που υπάρχει το πρόβληµα. Στην συνέχεια τύλιγµα της περιοχής µε διάφανη µεµβράνη και παραµονή για 30 λεπτά. Ακολουθεί µασάζ µε ειδικό λάδι χρησιµοποιώντας έντονες πιέσεις µε τα χέρια και µε βεντούζες σιλικόνης.

Μετά την διαδικασία µπορεί να υπάρχει µία ήπια ερυθρότητα στο δέρµα, λόγω της υπεραιµίας που προκαλείται η οποία υποχωρεί σχεδόν άµεσα. Τα ένζυµα που χρησιµοποιούνται συνήθως είναι τα εξής:

• η κερατινάση για την αποµάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την δηµιουργία διόδων για να εισχωρήσουν άλλα δραστικά συστατικά.
• η λιπάση για την διάλυση του συσσωρευµένου τοπικού λίπους
• η κολλαγενάση για την διάλυση των συσσωρευµένων οζιδίων κυτταρίτιδας
• η υαλουρονιδάση για την διάσπαση των πολυσακχαριτών, των όποιων η υπερβολική συγκέντρωση ευθύνεται για τις κατακρατήσεις

Ως αποτέλεσµα της µεταβολικής δράσης των ενζύµων, τα οποία αναγνωρίζονται και απορροφώνται απευθείας από την εστία του προβλήµατος παρατηρείται σηµαντική βελτίωση στην ελαστικότητα του δέρµατος. Στο σώµα έχει παρατηρηθεί έντονη περιµετρική απώλεια λίπους στο 91% των περιπτώσεων. Επιπλέον, υπάρχουν επιβεβαιωµένα αποτελέσµατα µείωσης της όψης φλοιού πορτοκαλιού και βελτιωµένη εµφάνιση στην υφή και την σφριγηλότητα του δέρµατος.

Η θεραπεία απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες. Χρειάζονται από 6 έως 10 συνεδρίες ανάλογα την περίπτωση µε συχνότητα 2 φορές την εβδοµάδα. Μπορεί να συνδυαστεί µε άλλες θεραπείες αδυνατίσµατος όπως είναι η µεσοθεραπεία σώµατος.

Τα ένζυµα είναι 100% βιοαποδεκτά από τον οργανισµό και µπορούν να χρησιµοποιηθούν όλες τις εποχές του χρόνου χωρίς περιορισµό.